22 mai 2024, 9:00

Utilizatorii Tinder, avertizați de Poliția Română: „începem cu ce e mai important: siguranța online”

Poliția Română a postat un mesaj pe pagina de Facebook a instituțuiei, prin intermediul căruia atrage atenția tinerilor care utilizează platforma de socializare Tinder, că există destul de multe pericole în ceea ce privește siguranța online.

 Astfel, utilizatorii Tinder sunt avertizați să dea dovada de precauție și nu acceseze orice link primesc de la un alt utilizator pe care abia l-au cunoscut. Mai mult decât atât, reprezentanții poliției mai sfătuiesc tinerii să nu intre în conversații pe Webcam, pentru ca imaginile ar putea fi folosite ca pentru șantaj.

„În spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai”, scrie în postare.

Textul integral al postării:

„Ești pe Tinder?

Nu ne întreba de unde știm…nu știm (chiar tot) ce ai făcut astă vară și ce aplicații ai prin telefon, dar câteva sfaturi îți putem da.

Dacă aștepți replica magică la care nu primești ,,seen”…citește în continuare.

Să începem cu ce e mai important: siguranța. Siguranța online.

Ai auzit de boți?

Botii sunt conturi false, care intra în vorbă cu tine și te îndeamnă să accesezi anumite linkuri prin care ți se fură datele, îți sunt livrați viruși sau ești supus unei alte forme de atac informatic. Ar trebui să ți se aprindă un beculeț atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri.

Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai.

Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani.

Cât despre replica magică: fii tu însuți:)…și între timp ieși din casă și încearcă să devii cea mai bună versiune a ta.

PS: Octombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice.”

Sursă Foto: .wired.co.uk


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol