22 ianuarie 2021, 4:32

Uzina din Mioveni produce primul motor complet nou din ultimii 7 ani

Producătorul francez de automobile Renault a început producția unui nou motor, IG-T100 pe benzină, cu o capacitate de 1 litru, la filiala românească Dacia. Este un motor cu trei cilindri în linie care livrează putere de 74kW la 5.000 rpm. Motorul este utilizat în prezent numai pentru modelul Nissan Micra.

“Producţia noului motor a demarat în decembrie. Vorbim despre un motor nou pentru Alianţa Renault-Nissan. Acesta foloseşte o tehnologie nouă prin care „cămaşa” pistonului este pulverizată, astfel încât este mai uşoară şi uniformă şi permite obţinerea unui grad de fricţiune mai mic şi o răcire mai eficientă”, a declarat Christophe Dridi, directorul general Automobile Dacia şi director general Group Renault România, potrivit Ziarul Financiar.

Christophe Dridi a preluat conducerea Automobile Dacia şi Group Renault România în luna decembrie a anului trecut, el anterior fiind directorul uzinei vehicule Dacia. Este pentru prima dată când francezii de la Renault promovează în funcţia de top un executiv care are deja experienţă în România.

Grupul Renault produce la Mioveni motoarele 0,9 TCe, 1,4 şi 1,6 litri benzină. În 2017 compania a produs peste 500.000 de motoare în România. La Craiova Ford produce motorul 1,0 litri EcoBoost din 2012, acesta fiind unul dintre cele mai performante din lume.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.