CITIRE

Uzina Ford de la Craiova a dat lovitura. Producția...

Uzina Ford de la Craiova a dat lovitura. Producția a atins suma-record de 1 miliard de euro

Producția noului autoturism EcoSport de la fabrica din Craiova a depășit valoarea din anul 2016, estimându-se că se produce o maşină la 87 de secunde. Compania americană a investit suma de 200 de milioane de euro pentru producţia acestui autovehicul, iar rezulatele pozitive nu întârzie să apară. 

Noul Ford EcoSport a fost lansat pe 12 octombrie 2017 și oferă o experienţă dinamică optimizată cu ajutorul sistemului Ford Intelligent All Wheel Drive. Această tehnologie este oferită în combinaţie cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri şi cu o cutie manuală cu şase trepte, cu 125 CP şi un cuplu de 300 Nm.

Sursa www.unitracker.com.br

Având în vedere că un Ecosport poate costa şi peste 20.000 de euro, americanii au dat lovitura cu noul autoturism, iar producţia a atins aproape pragul de un miliard de euro în primul tri­mes­tru al acestui an. De asemenea, în comparație cu anul anul 2016 când uzina a produs 38.900 de mașini, iar bussines-ul companiei a fost de 825 mil. euro, anul acesta au fost produse doar 36.300 de SUV-uri, iar cifra de afaceri a atins pragul de 1 miliard de euro.

În prezent 90% din producţia de la Craiova este exportată cu ajutorul trenurilor, iar 10% reprezintă livrările pe camion plus maşinile vândute local. În fiecare zi, şapte zile pe săptămână, două trenuri încăr­cate cu 250 de maşini părăsesc uzina de la Craiova.

Sursa adevarul.ro

Compania americană de la Craiova închide astfel pri­­mul trimestru de producţie cu o medie de peste 12.000 de uni­­tăţi pe lună. În întreaga istorie, de la Craiova nu au ieşit mai mult de 10.000 de maşini într-o singură lună.

Mai mult, dacă ritmul se va menţine până la sfârșitul anului, uzina ar putea livra cel puţin 130.000 de maşini, în valoare de pes­te 2 mld. euro, potrivit zf.ro. De asemenea, în afară de maşini, la Craiova se produce şi motorul Ecoboost de 1,0 litri, care a trecut din 2012 şi până în prezent de pragul de 800.000 de unităţi.

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.