6 septembrie 2023, 9:10

“Vă vorbește căpitanul. Vom ateriza de urgență…pentru că avem o cobră în cabină”

Nu cred că cineva  ar vrea să audă așa ceva în timp ce zboară cu avionul.

Autoritățile sud-africane aplaudă curajul unui pilot care a reușit să aterizeze în siguranță cu un avion după ce a simțit o cobră veninoasă strecurându-se pe lângă corpul său în timpul zborului.

Pilotul, Rudolf Erasmus, a declarat pentru CNN că pilota un avion de mici dimensiuni luni, cu patru colegi la bord, când a simțit o „senzație de frig … sub cămașă, în zona șoldurilor”.

„La început, am crezut că era sticla mea de apă care curgea”, a spus Erasmus. „Când m-am întors apoi spre stânga și am privit în jos, am văzut capul șarpelui retrăgându-se înapoi sub scaunul meu”.

„Eram uluit. Am avut un moment de tăcere”, a spus el. „Ca și cum creierul meu nu a înregistrat ceea ce se întâmplă cu adevărat.”

Înainte de a pleca în prima parte a călătoriei, Erasmus a spus că a auzit de la oamenii de la aeroport că au văzut un șarpe care s-a refugiat sub aripa avionului și au avut suspiciunea că a intrat la motor. O percheziție a avionului nu a scos nimic la iveală, „așa că am presupus că șarpele a ieșit și și-a văzut de drumul său”, a spus el.

Dar șarpele se pare că s-a ascuns și a ieșit la suprafață în timpul zborului, mult mai târziu.

Pilotul a anunțat pasagerii, a informat controlorii de trafic aerian că a avut „o mică situație” și a aterizat avionul în apropiere. Toate cele cinci persoane aflate la bord au ieșit nevătămate, iar șarpele a fost găsit sub scaunul pilotului, făcut colac.

Potrivit Autorității Aviației șarpele era o “cobră cu cap mare”, o specie deosebit de periculoasă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol