21 iunie 2024, 5:27

Vacanța e cu 25% mai scumpă în acest an

Creșterile prețurilor și contextul economic internațional, dar și recuperarea pierderilor din timpul pandemiei scumpesc vacanțele românilor în acest an. Majorările sunt între 10-15% la destinațiile interne și până la 20-25% pentru cele din străinătate, admit reprezentanții agențiilor de turism.

Există majorări semnificative și pe plan intern, în turismul de tip city-break, de business sau de eveniment. Serviciile turistice ale hotelurilor din capitală s-ar fi majorat chiar și cu 30%, potrivit reprezentanților unei agenții de turism.

De altfel, în comparație cu alte capitale din regiune, Bucureștiul a înregistrat și în 2021, față de 2020, cea mai mare creștere a venitului pe cameră disponibilă, de peste 67%, potrivit unui studiu Cushman & Wakefield, citat de Agerpres.

După declanșarea războiului din Ucraina, în special în luna martie, s-a înregistrat o scădere bruscă a cererii. Aceasta și-a revenit treptat din aprilie și continuă să aibă o tendință crescătoare, spun specialiștii în turism.

O mini-vacanță de 3 nopți într-o zonă turistică din țară costă în medie 1.000 de lei pentru 2 adulți, în timp ce anul trecut costa cam 900 de lei. În cazul unei familii cu 2 copii, prețul ajunge la aproximativ 1.250 de lei, față de 1.000 de lei anul trecut.

Reluarea programului voucherelor de vacanță pentru bugetari – întrerupt în 2021 – va da un imbold puternic turismului intern, în valoare de peste 300 de milioane de euro, estimează aceștia, potrivit Europei Libere.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol