2 martie 2024, 12:30

Vacanțe ratate. Haos pe aeroporturile din Europa

Lipsă de personal pe aeroporturile din Europa, bilete de avion mai scumpe, avioane mai puține. Și din când în când câte o mișcare sindicală, cum a fost cea de săptămâna trecută. Rezultă vacanțe cu emoții și nervi întinși la maximum.

S-au înmulțit destinaţiile de vacanţă comparativ cu anii trecuţi, dar sunt mai puţine zboruri, pentru că pe aeroporturile din toată Europa e mare lipsă de personal – de la cei care gestionează bagajele, până la birourile de check-in. Aşa că multe dintre charterele de vacanţă spre Cipru, Grecia sau Turcia au întârzieri chiar şi de 5 ore, iar românii îşi încep concediul cu nervii întinşi la maximum. Cam asta e atmosfera pe Otopeni, cel mai mare aeroport al țării.

Prețul biletelor de avion a crescut în iunie anul acesta cu 37% față de luna decembrie și cu 28% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Față de luna iunie a anului trecut, a crescut cu 50% numărul notificărilor pentru zboruri anulate, susțin reprezentanții agențiilor de turism.

De altfel, 20% din totalul notificărilor pe care le primește o agenție de turism sunt pentru anularea unor zboruri, iar celelalte pentru întârzieri, cele mai multe de peste 5 ore.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol