7 iunie 2022, 14:36

Vacanţele în România vor fi mai scumpe

Vacanţele în România vor fi mai scumpe, în medie, cu 15% faţă de anul trecut. Acest lucru este considerat o normalitate, având în vedere evoluţia preţurilor în toată Europa, ca urmare a creşterii costurilor, dar şi a unei cereri ridicate din partea consumatorilor, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.

”Ca medie, cred că vom fi undeva cu un 15% mai mult decât anul trecut, dar lucrul acesta este într-o normalitate europeană. În toată Europa preţurile au crescut şi ca urmare a inflaţiei, şi ca urmare a creşterii costurilor, şi ca urmare a unei cereri ridicate din partea consumatorilor care au fost văduviţi timp de doi ani de vacanţă”, a afirmat Călin Ile, la o conferinţă de specialitate.

El a precizat că, în ceea ce priveşte numărul de înnoptări pe teritoriul României, putem să sperăm să ne apropiem de cifrele din 2019, relatează AGERPRES.

”Dacă în 2022 ajungem la nivelul lui 2019, ar fi o mare performanţă. Mai repede decât am anticipat noi vom recupera acest prejudiciu. Litoralul va merge bine, rămân încă probleme cu acest turism de afaceri şi cu turismul balnear. Trebuie să nu uităm că turismul românesc nu înseamnă doar vara şi, dacă vara va merge peste tot, rămâne să vedem ce vom face din septembrie încolo până la finalul anului”, a menţionat Călin Ile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol