5 decembrie 2023, 18:07

Vaccinarea este opțională, iar Ministerul Sănătății nu promovează în niciun fel obligativitatea vaccinării

Vaccinarea este opțională, iar Ministerul Sănătății nu promovează în niciun fel obligativitatea vaccinării – a reamintit joi ministrul Alexandru Rafila.

Într-o conferință de presă, el a subliniat că proiectul Strategiei Naționale de Vaccinare doar asigură accesul oricărei persoane la serurile de imunizare, în condițiile în care România este dincolo de locul 100 în clasamentul mondial al acoperirii vaccinale.

Femeile şi adolescenţii – fete şi băieţi – se vor putea vaccina anti-HPV gratuit numai dacă doresc şi numai după ce solicită acest lucru medicului de familie.

În şcoli vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va fi explicată şi încurajată, iar în caz de epidemii copiii neimunizaţi vor sta acasă până la stingerea focarului.

Declarația ministrului Sănătății a venit în contextul în care joi, în fața ministerului, peste 200 de oameni, printre care și membri AUR, au participat la un protest la care au cerut demisia ministrului Sănătății susținând că, deși autoritățile spun că vaccinarea nu este obligatorie, populația este influențată să se vaccineze.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol