29 mai 2023, 18:11

Vaccinat cu patru doze, directorul general al Pfizer a făcut Covid

Albert Bourla, CEO al producătorului de medicamente Pfizer, a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și are „simptome foarte ușoare”, a declarat luni într-un tweet, scrie CNN.

„Aș dori să vă anunț că am fost testat pozitiv pentru #COVID19”, a scris Bourla. „Sunt recunoscător că am primit patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech și mă simt bine, în timp ce mă confrunt cu simptome foarte ușoare. Mă izolez și am început un tratament cu Paxlovid”.

El a spus că este „încrezător că va avea o recuperare rapidă” și și-a exprimat recunoștința pentru colegii săi care au lucrat pentru a face disponibile vaccinuri și tratamente.

Vaccinul Pfizer a fost primul vaccin anti-Covid-19 din Statele Unite care a primit autorizația de utilizare de urgență a US Food and Drug Administration în decembrie 2020.

De atunci, a primit aprobarea completă pentru utilizarea la persoanele cu vârsta de 16 ani și mai mult și este autorizat pentru alte grupe de vârstă până la copii de șase luni.

De asemenea, este autorizat ca doză de rapel pentru cei cu vârsta de 5 ani și mai mult și ca a doua doză de rapel pentru adulții cu vârsta de 50 de ani și mai mult sau pentru persoanele care sunt imunocompromise.

Pfizer lucrează, de asemenea, la vaccinuri actualizate pentru a viza varianta Omicron, compania spunând că acestea ar putea fi disponibile la începutul toamnei, în funcție de acordul oficialilor federali.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol