26 septembrie 2023, 11:13

Vaccinul Sputnik V, produs în Europa

Săptămâna trecută, vaccinul rusesc anti-COVID-19, Sputnik V, a atins o etapă cheie în vederea viitoarei distribuiri în Uniunea Europeană, odată cu începerea examinării acestui vaccin de către EMA, cu sediul la Amsterdam. După anunţ, autorităţile ruse au spus că sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din iunie.

Acum, Rusia face progrese cu planurile sale de a produce propriul său vaccin în Europa, ajungând la un acord pentru a produce Sputnik V în Italia, pe fondul unor discuţii suplimentare cu Germania şi Franţa, potrivit Bloomberg.

Acordul

Firma elvețiană din Lugano, Adienne Pharma & Biotech SA, a semnat un acord pentru a produce vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 la unitatea sa de producţie din regiunea Milano, a declarat marţi fondatorul şi preşedintele acestei companii său sediul în Elveţia, Francesco Di Naro, într-un interviu cu Bloomberg.

Acordul semnat de Adienne Pharma & Biotech SA cu fondul suveran al Rusiei, RDIF, este primul acord de producţie în Europa pentru vaccinul Sputnik V. Chiar dacă Rusia a fost prima care a aprobat utilizarea unui vaccin împotriva Covid-19 pentru publicul larg, a fost mai lentă decât unii dintre rivalii săi când vine vorba de majorarea producţiei.

Ce spun rușii

Sunt multe regiuni din Italia care sunt entuziasmate la ideea de a primi vaccinul Sputnik, pe care vor de asemenea să îl producă. Avem un parteneriat în Germania şi discutăm de asemenea cu mai multe companii franceze„, a declarat duminică directorul fondului suveran al Rusiei, Kirill Dmitriev pentru postul italian de televiziune Rai3, scrie agerpres.ro.

Dmitriev, care este responsabil şi pentru lansarea la nivel internaţional a vaccinului Sputnik V, a estimat că producţia în Italia ar putea demara în luna iunie. Calendarul va depinde însă de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor italiene de reglementare iar Francesco Di Naro a precizat că, pentru moment, nu poate să stabilească o ţintă de producţie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol