8 august 2020, 18:15

Val de reacții după accidentarea Mihaelei Buzărnescu: Îi încheie sezonul

Tragedie pentru Mihaela Buzărnescu, după ce aceasta s-a accidentat în timpul meciului cu Elina Svitolina din cadrul turneului de la Montreal. Jucătoarea de tenis a izbucnit în lacrimi și a țipat de durere. După ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, Buzărnescu a abandonat meciul și a părăsit terenul într-un scaun cu rotile.

Mulți sunt însă de părere că incidentul putea fi evitat dacă arbritra de scaun ar fi întrerupt meciul cu doar 3 minute înainte de accidentarea Mihaelei Buzărnescu, atunci când sportiva i-a atras atenția că suprafața de joc devenise alunecoasă din cauza ploii.

După incidentul de la Montreal, au apărut diverse reacții:

„Nu cred că e foarte gravă accidentarea, e o entorsă după câte am văzut, dar asta, după părerea mea, îi încheie sezonul. Nu cred că va mai putea să aibă o prestaţie semnificativă la US Open în aceste condiţii şi nici că mai poate ajunge în Turneul Campioanelor între primele 8.

Mihaela Buzărnescu a făcut nişte eforturi supraomeneşti anul acesta, a jucat 33 – 34 de turnee, s-a întrebuinţat fizic la maximum şi modul în care s-a petrecut această accidentare este emblematic.

După două ore şi 20 de minute de confruntare istovitoare cu Elina Svitolina, s-a dus la acea minge la care şansele ei de a recupera erau aproape nule, s-a dus la acea minge ca şi pierdută din setea ei formidabilă de a lupta şi de a câştiga pe care a arătat-o, nu a mai ajuns să lovească şi totuşi s-a dus în acest sprint, organismul ei era deja obosit.

Urmează recuperarea, nu cred că o va scoate din activitate pentru perioade lungi, însă cred că ea va trebui să îşi dozeze altfel efortul de acum înainte.

Am înţeles dorinţa ei extraordinară de a recupera ani de frustrări şi umilinţă pe care o jucătoare de talentul ei le-a trăit, dar acum, când este în primele 20 de jucătoare ale lumii, a reuşit să ajungă o jucătoare de clasă mondială, trebuie să îşi planifice de acum cu mai multă grijă turneele, eforturile pentru că are totuşi 30 de ani şi ca să rămână în tenis încă câţiva ani e nevoie şi de această planificare fizică atentă”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru Digi24.ro.

Și site-ul WTA făcut declarații pe maginea acestui subiect:

„Mihaela mai atinsese un obiectiv săptămâna trecută, când a ridicat primul ei trofeu, la San Jose. Sportiva de 30 de ani recunoștea, la finalul meciului din primul tur, când a câștigat împotriva lui Qiang Wang, că se simte obosită și cu ceva mai puțină energie. În mod sigur, stilul ei obișnuit, plin de acuratețe, a avut de suferit. Însă chiar și atunci când s-a văzut condusă, nr. 20 mondial și-a ridicat pur și simplu nivelul jocului încă o dată, jucând un tenis inspirat care să forțeze un tiebreak. Apoi, parcă de nicăieri, deținătoarea unui doctorat în sport a obținut cinci puncte electrizante la rând. Ce a urmat părea opera unui magician: 3-0 în decisiv. A urmat apoi o revenire de formă a Svitolinei, iar când meciul ajunsese la un punct culminant, 4-3 pentru Svitolina și 15-30 pentru Buzărnescu pe serviciul ei, a urmat acel deznodământ extrem de nefast: Buzărnescu a alergat să prindă o minge trimisă cu forehand-ul de Svitolina, a călcat pe gleznă și a fost clar din suferința ei că accidentarea e gravă. A părăsit terenul în scaun cu rotile, iar seria ei de victorii și forma ei fizică – cea mai bună din viața ei – s-au sfârșit într-un mod îngrozitor de trist.”

 

Elina Svitolina a dat dovadă de fair-play și compasiune și a transmis un mesaj Mihaelei Buzărnescu:

„E foarte greu să vezi jucătoare care se accidentează atât de rău pe teren. Îi doresc lui Miki Buzărnescu o recuperare foaaarte rapidă! Rămâi puternică!”

„A plouat un pic, dar nu cred că din cauza condițiilor terenului s-a accidentat. Și-a sucit glezna, nu a alunecat. Am fost șocată să o văd cu asemenea dureri. Nu știam ce să fac pentru a o ajuta. E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna se umfla și se înroșea”, a spus Svitolina, citată de digisport.ro.

Într-un articol intitulat „Accidentarea cu impact care pune tenisul sub semnul întrebării”, jurnaliștii de la Tennis World USA remarcă faptul că a durat minute bune până când Buzărnescu a primit îngrijiri pe teren.

„Acestă zi ne-a lăsat cu o imagine pe care nimeni nu vrea să o vadă: accidentarea unui sportiv profesionist. Mihaela Buzărnescu făcea un meci remarcabil împotriva Elinei Svitolina, în primul tur de la Montreal, un duel care s-a terminat cu românca părăsind terenul în scaunul cu rotile, după o accidentare la gleznă.

Buzărnescu s-a prăbușit țipând de durere pe teren, suferind dureri îngrozitoare, încât adversara sa și arbitrul au venit imediat lângă ea pentru a încerca să o ajute, dar nu au știut ce să facă într-o asemenea situație îngrijorătoare, lucru care a făcut-o pe ucraineancă să pună la îndoială eficiența sistemului medical de urgență.

Este o situație nefericită pentru Mihaela Buzărnescu, care a reușit să revină după ce a pierdut primul set și să ducă meciul în decisiv”, scrie Tennis World USA.

Potrivit primelor informaţii venite din Canada, nu ar fi vorba despre o fractură a gleznei, aşa cum se temeau mulţi, dar există suspiciuni că ligamentele ar fi fost afectate, conform mediafax.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.