1 iunie 2020, 16:22

Valorile Olteniei promovate de o asociație culturală

Cunoașterea patrimoniului cultural al României nu a reprezentat de-a lungul timpului o prioritate pentru români. De aceea, există asociații culturale care promovează obiectivele turistice ale țării, aducând în prim-plan elementele care pun România pe harta țărilor cu monumente istorice impresionante.

Este si cazul asociației „Monumente Oltenia”, care își propune facilitarea accesului publicului larg la informații relevante despre patrimoniul istoric, cultural și turistic al regiunii Oltenia și conștientizarea publicului larg cu privire la potențialul istoric, cultural și turistic al zonei.

Asociația prezintă atât pe pagina de Facebook, cât și pe portalul online, informații, povești și legende despre fiecare din cele 3317 monumente, ansambluri și situri arheologice de interes național și local din cele cinci județe ale Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea).

Din august 1954, Palatul Jean Mihail a devenit gazda Muzeului de Artă din Craiova. Fondul muzeului s-a constituit din…

Publicată de Monumente Oltenia pe Vineri, 10 August 2018

 

Bună dimineața!Ne-am trezit devreme să postăm niște informații interesante pentru voi, care să meargă cu cafeaua!…

Publicată de Monumente Oltenia pe Luni, 16 Iulie 2018

 

De asemenea, asociația le prezintă turiștilor Oltenia prin tururi ale zonei. Tururile vizează în principal zona centrală a orașului și includ explicații în română / engleză cu privire la istoria orașului și a regiunii, la istoricul monumentelor de pe traseu, la personalități care s-au născut, au locuit sau au lucrat în Craiova, precum și povești și legende locale.

Publicată de Monumente Oltenia pe Duminică, 9 Septembrie 2018

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.