CITIRE

Valorile onorariilor pentru evaluarea manualelor s...

Valorile onorariilor pentru evaluarea manualelor sunt cu peste 30% mai mari ca anul trecut

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) face un apel public pentru selecţia cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru. Aceștia vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasele I-VI, menţionând că valorile nete ale onorariilor sunt, în acest an, cu peste 30% mai mari decât cele acordate anul trecut.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, înscrierea se derulează online, în perioada 12 – 19 februarie 2018, prin completarea formularului publicat pe site-ul CNEE:

„Procesul se va derula conform prevederilor ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 5.645/2017 şi vizează atât selecţia profesorilor cu statut de evaluatori cooptaţi, cât şi a specialiştilor externi (absolvenţi de studii superioare în domeniul Ştiinţe ale educaţiei). Misiunea experţilor selectaţi este de a analiza şi evalua calitatea proiectelor de manuale şcolare propuse de autori/grupuri de autori. Principiile care stau la baza selecţiei sunt competenţa şi experienţa acumulate/probate, precum şi disponibilitatea manifestată pentru implicarea în activităţile de evaluare a proiectelor de manuale şcolare din anul şcolar anterior”

sursa: portalinvatamant.ro

Ministerul Educației Naționale specifică faptul că, pentru a fi selectate în calitate de evaluatori cooptaţi, cadrele didactice trebuie să fie angrenate în activităţi de predare-învăţare-evaluare în învăţământul preuniversitar. Astfel încât să corespundă ciclului de învăţământ şi disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale şcolare şi să probeze că posedă specializarea corespunzătoare sau o specializare înrudită, care-i acordă dreptul de a preda disciplina la care s-a înscris şi de a evalua proiectele de manuale şcolare depuse la disciplina în cauză. Totodată, sunt obligatorii abilităţile practice de operare pe computer.

„Vor avea prioritate, în procesul de selecţie a evaluatorilor cooptaţi, cadrele didactice care deţin fie gradul didactic I în domeniul disciplinei/în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie titlul ştiinţific de doctor în aria de expertiză/arii conexe sau au absolvit cursuri/module specifice activităţilor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces”- a precizat sursa citată.

Activitatea grupurilor de lucru este supusă monitorizării CNEE iar în situaţia în care cadrele didactice selectate nu demonstrează competenţă şi eficienţă în activitatea desfăşurată, acestea pot fi înlocuite cu persoanele desemnate ca rezerve în urma selecţiei, specifică comunicatul MEN.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.