23 iunie 2024, 13:21

Valul doi de restricţii pentru Bucureşti. Se închid barurile, cluburile, discotecile. Masca, obligatorie în jurul școlilor pe o rază de 50 de metri

O nouă ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență București a fost organizată miercuri la prânz, scopul fiind ca autoritățile să impună noi restricții în Capitală, precum închiderea sălilor de jocuri de noroc.

Marți seară, autoritățile au decis ca începând de miercuri în Capitală să se închidă restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole și saloanele în care se organizează evenimente, dar nu și „păcănelele”. De asemenea, era obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor.

Şcolile, măştile şi perimetrul

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că de acum şi barurile, cluburile, discotecile, cazinourile, sălile de jocuri de noroc se închid în București, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie în jurul școlilor doar pe o rază de 50 de metri.

Sunt anunţate, în acest context, controale drastice.

Întrebat despre suspendarea activității fizice în școli, prefectul a spus că deocamdată nu se va lua o astfel de măsură, dar „dacă rata de incidență ajunge la 3, se vor lua măsuri extreme. Starea de urgență va putea fi impusă, care poate fi impusă de CNSU. Ne putem aștepta”.

Carantinări posibile

Potrivit prefectului, este posibilă inclusiv carantinarea sectoarelor și chiar carantinarea unor cartiere.

În privința aglomerației din transportul în comun, prefectul a spus că Primăria Capitalei trebuie să ia măsuri, punând la dispoziție mai multe mijloace de transport.

„Nu cred că în următoarele zile se așteaptă noi restricții. Luni, când se dă rata de incidență pe 14 zile, vom vedea cum a evoluat situația. Jandarmeria, poliția vor lua măsuri pentru controale intense. Nu se mai poate așa. Sunt oameni care nu poartă mască”, a mai declarat prefectul.

Situaţia cazurilor de infectare cu noul coronavirus

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate până în prezent pe teritoriul României sunt în Bucureşti – 20.306 şi în judeţele Suceava – 6.918, Braşov – 6.554, Prahova – 6.410, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Peste 5.000 de îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţele Iaşi – 5.922, Argeş – 5.666 şi Bacău – 5.130, peste 4.000 de cazuri la Galaţi – 4.571, Timiş – 4.484, Dâmboviţa – 4.299, peste 3.000 în judeţele Bihor, Cluj, Constanţa, Ilfov, Neamţ, Vaslui şi Dolj.

Până luni, pe teritoriul României au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol