28 septembrie 2020, 12:19

Vama Kulata spre Grecia a fost blocată de protestatari bulgari

De parcă nu era suficient de aglomerată vama bulgaro-greacă de la Kulata-Promachonas, pentru că este singurul punct de trecere a frontierei dinspre Bulgaria spre Grecia, pe care îl folosesc toți turiștii care vin din România și Bulgaria, acum și protestatarii bulgari blochează vama.

Demisia premierului și a procurorului general

Protestatari care solicită demisia premierului bulgar Boiko Borissov și a procurorului general Ivan Gheșev au blocat traficul pe autostrada E79 spre Grecia în cursul dimineții zilei de 2 august, au anunțat reporterii postului bTV.

Forțele de ordine au intervenit, însă protestatarii au rămas pe poziții, scriu site-urile de știri din Bulgaria. Ei au permis din când în când mașinilor să treacă, pe câte un sens de circulație. Astfel, circulația către vama Kulata nu este complet restricționată, ci se ajunge cu întârziere, din cauza manifestanților.

Traficul a fost blocat și în centrul Sofiei, unde manifestanții au instalat tabere în mijlocul străzii.

Nu cedează

Protestatarii au lăsat să treacă autoturisme în direcția Sofia și prin punctul de frontieră, după bunul plac. Ei au anunțat că rămân la fața locului până când demisionează Borissov și Gheșev, scrie sofiaglobe.com.

Proteste au fost organizate și în alte puncte, cum ar fi drumul dintre Stara Zagora și Haskovo, în apropierea autostrăzii Trakia, artera principală dintre Sofia și litoralul sudic bulgar al Mării Negre.

Blocarea drumului Stara Zagora-Haskovo a continuat peste 24 de ore. Poliția a reușit să oprească blocarea autostrăzii Trakia.

În Capitală a fost instalat un nou cort al protestatarilor și a fost blocat traficul pe strada Kilment Ohridski, de lângă Universitate.

Este al treilea cort care este instalat în Sofia, după cel de la Orlov Most și din fața sediului Președinției.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.