5 august 2021, 7:51

Varianta Delta lovește din plin. În Israel, numărul infectărilor a depășit din nou 1.000 de cazuri

Numărul de noi infectări cu COVID-19 raportate în decurs de 24 de ore în Israel a depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de cazuri în ultimele patru luni, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii israelian, relatează Times of Israel. Ministerul a precizat că 1.118 de noi cazuri au fost înregistrate în decurs de 24 de ore, cel mai mare număr raportat de la mijlocul lunii martie.

Cu toate acestea, în timpul perioadei de vârf a pandemiei în ianuarie, numărul cazurilor zilnice era de peste 10.000 în Israel.

Ministerul Sănătății a informat că rata de infectare a crescut la 1,58%. Cel puțin 58 de pacienți sunt în stare gravă, dintre care 16 cu ventilație mecanică, în spitale.

În toate spațiile închise este obligatorie purtarea măștii de protecție. Persoanele care se întorc din străinătate intră în izolare cel puțin șapte zile. Testul COVID este obligatoriu imediat după aterizarea în Israel, relatează corespondentul Radio România Actualități în Israel, Dragoș Ciocîrlan.

Varianta Delta de coronavirus a fost descoperită pentru prima dată în India şi este considerată extrem de contagioasă, cu 50% mai contagioasă decât coronavirusul inițial.

Israelul evaluează posibilitatea administrării celei de-a treia doze la persoanele în vârstă. Pentru cei care au probleme de imunitate, categoriile vulnerabile, este disponibilă deja a treia doză de vaccin.

Experți în virusologie și în sănătate publică atrag atenția că eficiența vaccinului scade la persoanele în vârstă. Sunt vulnerabile persoanele cu boli cronice. De asemenea vulnerabili sunt adolescenții și copiii care nu sunt vaccinați.

Politica autorităților israeliene este în acest moment organizarea rutinei adaptate la noul coronavirus. Combaterea răspândirii reprezintă o problemă de securitate națională.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat vineri că varianta Delta a coronavirusului a provocat o creştere a numărului de infectări la nivel mondial, inclusiv în „ţările cu un număr mare de persoane vaccinate, precum Marea Britanie, SUA şi Israel”.

Evaluarea actuală este că „eficacitatea vaccinurilor existente împotriva variantei Delta este mai slabă decât s-a sperat”, a spus el. „Este clar că problema nu poate fi rezolvată doar prin vaccinare”, a adăugat Naftali Bennett.

Având în vedere creşterea numărului de cazuri, Israelul intenţionează să reintroducă restricţii în ceea ce priveşte reuniunile cu peste 100 de persoane în spaţiile închise începând de miercuri. Din nou, numai cei care au fost vaccinaţi, au avut boala sau persoanele cu rezultate negative la testele COVID vor putea participa la astfel de evenimente.

Directorul general al Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, i-a îndemnat pe israelieni să evite călătoriile în străinătate, din cauza evoluţiei pandemiei de COVID-19 în întreaga lume, relatează corespondentul RRA în Israel. Nachman Ash a spus că în următoarele săptămâni va fi întărit controlul pentru respectarea politicii de călătorie.

Cei care revin din străinătate vor fi monitorizaţi îndeaproape, și supravegheați pentru respectarea carantinei.

Israelul amână data deschiderii frontierelor pentru turiştii străini, prevăzută pentru 1 august. Autorităţile sunt preocupate în primul rând de situaţia internă şi limitarea răspândirii noii variante a coronavirusului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.