30 noiembrie 2021, 14:20

Varianta indiană a SARS-CoV-2, denumită acum Delta, a devenit dominantă în Marea Britanie

Varianta indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită acum varianta Delta) a devenit dominantă în Marea Britanie şi ea ar putea presupune un risc sporit de spitalizare comparativ cu varianta britanică (denumită varianta Alfa), a anunţat joi Public Health England.
În ultima săptămână, 5.472 de noi cazuri de infectare cu varianta Delta au fost raportate în Marea Britanie, numărul total al acestor cazuri detectate ajungând astfel în această ţară la 12.431, scrie Reuters.
Varianta Delta (B.1.617.2) ar putea fi mai transmisibilă decât varianta Alfa (B.1.1.7), deşi încă mai este nevoie de date suplimentare pentru a confirma acest lucru.
Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că răspândirea acestei variante ar putea duce la amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru 21 iunie, în pofida faptului că Marea Britanie este una dintre cele mai avansate ţări în campania de vaccinare anti-COVID-19.
”Cu această variantă acum dominantă în Marea Britanie este vital să fim în continuare atenţi, mai ales dacă aflăm mai multe despre impactul asupra transmiterii virusului şi asupra sistemului sanitar”, a declarat Jenny Harries, director executiv al Agenţiei britanice de sănătate publică.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.