Site icon Editia de Dimineata

VARIANTA OMICRON. Israelul, prima țară care își închide granițele pentru toți străinii

Israelul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, Omicron, potenţial mai contagioasă, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, informează Reuters.

Premierul israelian Naftali Bennett a afirmat într-o declaraţie că această interdicţie, ce depinde de aprobarea guvernului, va fi aplicată pe o durată de 14 zile.

Israelul, prima ţară care şi-a închis complet graniţele pentru a proteja populaţia de contaminarea cu varianta Omicron, a confirmat până în prezent un caz de îmbolnăvire cu această variantă, precum şi alte şapte cazuri suspecte.

După avertizările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Comisiei Europene, autorităţile au inclus în zona roşie ţările din sudul Africii unde a fost depistată noua variantă super-mutantă. Românii care vin de acolo vor fi carantinaţi pentru 14 zile. Dar, spun experţii, e o chestiune de timp până când noua tulpină, detectată deja în Europa, va ajunge şi la noi în ţară.

Românii care vin din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe vor fi testați PCR obligatoriu și vor fi intra în carantină pentru 14 zile, chiar dacă sunt vaccinați anti-COVID. Dacă se vor testa în ziua a opta și analiza va fi negativă, vor putea ieși din casă în ziua a zecea.

Oficialii le recomandă românilor să renunțe și la călătoriile din alte state din Africa, pentru a nu avea probleme la revenirea în țară.

Specialiștii spun că aceste măsuri nu vor preveni transmiterea tulpinii, ci doar o vor întârzia cu două-trei săptămâni.

Exit mobile version