14 iunie 2021, 6:44

Vasile Antonescu și Georgia Crăciun – noile stele ale tenisului românesc

De câțiva ani tenisul a început să fie unul dintre sporturile la care numele de România este des întâlnit. După o pauză îndelungată din lumea tenisului, fie feminin sau masculin, în care nu s-au auzit prea multe, s-au ridicat diferiți sportivi care au arătat întregului mapamond că avem ceva de spus. Simona Halep este probabil cea mai importantă figură a tenisului românesc în momentul de față, însă performanțe începem să vedem la tot pasul.

Este și cazul lui Vasile Antonescu care a câștigat la începutul lunii iulie primul Trofeu Futures. Competiția s-a desfășurat la Curtea de Argeș, iar în finală, tenismenul român l-a întâlnit pe Thomas Statzberger, pe care l-a învins cu 2-6, 6-4, 6-1, după două ore de joc. De asemenea, Georgia Crăciun a reușit să câștige turneul la feminin.

Noile speranțe ale tenisului se fac remarcate

Vasile Antonescu participă pentru a șasea oară într-o finală acestui turneu și pentru prima dată îl câștigă. Loviturile s-au impus și i-au adus trofeul, existând chiar un moment inedit, loviturile sale puternice au lovit un copil de mingi, însă fără al răni.  O altă reușită a tenismenului român este că îl turneul din Bergamo, Italia, din luna iunie, acesta a ajuns până în semi-finale.

Am fost un pic emotionat, dar publicul a fost de partea mea si m-a sustinut foarte mult. Este a șasea finala pe care o joc și în sfârșit o și câștig. Este o piatra care mi se ia de pe suflet ai acum o sa joc mult mai relaxat și o să fie mult mai bine în viitor. Vreau să mulțumesc in primul rand antrenorilor, sponsorilor și tuturor celor care au făcut posibil acest turneu. Am înțeles ca finala a avut un impact impact foarte mare la public și le transmit să continue cu pasiune să urmărească tenisul, să vină la meciuri”, este citat Antonescu de către Sptfm.ro.

După cum am spus, turneul Vitality Open a fost câștigat de o reprezentantă din România și pentru categoria feminină. Georgia Crăciun, 17 ani, a reușit pentru a doua oară în 2017 an o dublă pentru titlu la simplu şi la dublu în același concurs. Aceasta a încheiat finala cu 6-1, 6-1 în fața lui Riya Bhatia (India).

„De la început am pus presiune, am fost agresivă în joc. Sunt bucuroasă că mi-am dus planul până la sfârşit. Este cel mai reuşit meci al meu, am crezut în mine, mi-am controlat emoţiile. A contat şi victoria de la dublu. Iar anul acesta am mai câştigat la simplu şi la dublu, în Antalya”, este citată Georgia de Adevărul.ro.

Turneul care face parte din calendarul competițional al ITF Pro Circuit, a premiat și echipa Tenis Club din Curtea de Arges, care a reușit să câștige trofeul de campioana națională la fete, junioare sub 10 ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.