24 iunie 2024, 6:08

Vedete sportive europene încurajează cetățenii să voteze la alegerile europene

Fotbaliști, cluburi de fotbal, turnee de tenis și atleți paralimpici s-au alăturat campaniei #FoloseșteȚiVotul înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 6-9 iunie.

Vedete importante din fotbalul feminin, printre care căpitanul echipei naționale a Belgiei, Tessa Wullaert, Anna Johanning de la echipa națională a Germaniei și Sanni Franssi din Finlanda, au semnat o minge de fotbal cu însemnele #FoloseșteȚiVotul (#UseYourVote, în limba engleză). O inițiativă similară are loc și în fotbalul masculin în contextul finalei Ligii Campionilor de sâmbătă, iar marile cluburi europene, inclusiv câștigătoarea Ligii Europa, Atalanta, precum și cluburile FC Bayern München, AC Milan și SSC Napoli, și-au utilizat sau urmează să își utilizeze platformele pentru a încuraja cetățenii să voteze.

La Bruxelles, jucătorul echipei naționale de fotbal a Belgiei, Amadou Onana, a organizat un mini turneu pe 25 mai pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, pentru a-i încuraja să voteze pentru prima dată. 1 300 de membri ai personalului instituțiilor europene s-au alăturat cursei de 20 de kilometri de la Bruxelles din 26 mai sub sloganul „Alergăm pentru Europa” („Running for Europe”, în limba engleză). Un stand de informare cu privire la viitoarele alegeri a fost amplasat la finalul cursei.

Turneul Asociației de Tenis Feminin (WTA), Internationaux de Strasbourg (18-25 mai), a afișat un banner al campaniei #FoloseșteȚiVotul la locul de desfășurare a evenimentului și a găzduit un stand de informare. Medaliata italiană cu bronz în proba de triatlon la Jocurile Paralimpice, Veronika Yoko, a purtat o eșarfă a campaniei #FoloseșteȚiVotul în timpul Săptămânii Modei de la Milano.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol