18 septembrie 2020, 16:17

Vei putea să-ți scoți analizele mai rapid. 20 de milioane de euro, investiție CNAS

CNAS a anunțat că va beneficia de finanțare nerambursabilă de la Autoritatea de Management (POCA) pentru dezvoltarea și implementarea unui noi sistem integrat de management. Acesta va permite realizarea mai rapidă a rapoartelor, a analizelor și a studiilor menite să faciliteze procesul decizional al CNAS, prin prelucrarea datelor specifice colectate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), anunță News.ro.

Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 01,98 milioane lei, din care 85,64 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Autoritatea de Management POCA, iar perioada de implementare a proiectului va fi de de 36 de luni.

”Am reuşit să obţinem această finanţare cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene şi îi mulţumesc domnului ministru Marcel Boloş pentru suportul acordat. Astăzi, PIAS cuprinde sisteme create la momente diferite, de echipe diferite, care nu pot fi utilizate pentru a obţine o analiză integrată. Cu ajutorul acestui proiect, datele din sistem vor fi convertite, reformatate, renumerotate şi sumarizate, astfel încât să obţinem o imagine unică a activităţilor CNAS. Analizele integrate ne vor permite elaborarea de politici publice bazate pe dovezi, care să ne ajute în atingerea unor obiective reale, în interesul asiguraţilor”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS, pentru News.ro.

Astfel, prin intermediul acestui sistem datele extrase din sistemul PIAS, vor fi integrate și organizate într-un format unic de referință. De aici vor se vor putea realiza rapoarte personalizate pentru efectuarea analizelor, studiilor şi statisticilor necesare la nivel intern sau la solicitările Ministerului Sănătăţii ori a altor instituţii precum Institutul Naţional de Statistică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Toate acestea vor veni și în ajutorul asiguraților, deoarece sistemul reduce riscurile și crește eficiența cheltuielilor publice în sistemul de sănătate, fapt ce va conduce către o funcționare mai rapidă și mai eficientă a sistemului de sănătate.

Sursă Foto: 360medical.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.