18 mai 2021, 21:02

Veneția, sub ape! Cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani amenință turiștii

În seara zilei de marți, locuitorii și turiștii din Veneția s-au confruntat cu un fenomen extrem de rar. Cea mai înaltă maree din ultimii 50 de ani a inundat în întregime străzile Veneției, obligând turiștii să își caute adăpost, în timp ce celebra Piață San Marco se află sub ape.

Potrivit Digi24.ro, mareea, denumită „acqua alta”, a ajuns la un vârf de 1,87 de metri, iar alarma pentru inundații s-a auzit în tot orașul și în localitatea vecină.

„În momentul de față înfruntăm o maree excepțional de înaltă. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face față urgenței”, a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro, potrivit Digi24.ro.

Sursă Foto: omofon.com

Pe lângă pagubele materiale, serviciile de urgență au mai anunțat și că o persoană în vârstă de 78 de ani și-a pierdut viața după ce casa în care se afla a fost complet inundată.

Semnalul de alarmă a fost tras marți la ora 5:30 dimineața, atât în Veneția, cât și în localitatea vecină Chioggia, avertizând populația în privința mareei care atinsese deja 127 de centimetri în cursul zilei. Mai mult, autoritățile au mai anunțat și că acest fenomen ar putea dura întreaga săptămână, dacă ploile vor continua. 

Sursă Foto: .antena3.ro

Ca urmare a fenomenului, grădinițele și școlile au fost închise, iar peste 200 de persoane au fost evacuate din regiunea italiană Toscana din cauza ploilor abundente.

Este a șasea oară în 142 de ani când se întâmplă un astfel de incident. Totuși, pentru a evita aceste situații neplăcute, care pun în pericol clădirile istorice și chiar viețile oamenilor, din 2003, autoritățile au stabilit un proiect de remodernizare a infrastructurii, însă din cauza mai multor scandaluri izbucnite din pricina costurilor ridicate, acesta a tot fost amânat.

Sursă Foto: haihuin2.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.