24 iulie 2024, 14:30

Venus ar putea fi următoarea destinație pentru colonizarea umană

În loc de Marte sau Lună, Venus ar putea fi destinația următoare pentru colonizarea umană, afirmă Guillermo Söhnlein, fondatorul Humans2Venus.

Spre deosebire de suprafața sa neospitalieră, atmosfera superioară a planetei Venus oferă condiții asemănătoare cu cele de pe Pământ, ceea ce o face potrivită pentru găzduirea de orașe plutitoare.

„Planeta Venus oferă mediul potrivit în atmosfera sa superioară, unde condițiile sunt similare cu cele ale troposferei Pământului“ spune Söhnlein. Coloniile avute în vedere ar utiliza resursele atmosferice pentru a produce materiale esențiale, inclusiv aer respirabil și apă.

Răspunsul scurt este gravitația. Răspunsul mai lung este că scopul este de a face din umanitate o specie multiplanetară. Altfel spus, durata șederii noastre pe o altă planetă nu se va măsura în luni sau ani, ci trebuie să fie o așezare multigenerațională.

Și aceasta este problema cu Luna sau Marte. Pentru că astăzi nu știm dacă specia noastră se poate reproduce în condiții de gravitație slabă. Nu exclud că poate, dar dacă nu poate? Atunci când oamenii vorbesc despre viitoarele colonii pe alte planete, ei uită foarte des de problemele asociate cu rezidența pe termen lung într-o gravitație semnificativ mai mică decât cea a Pământului.

Din fericire, există o altă alternativă în sistemul solar unde aceste probleme nu vor apărea – Venus. Deoarece are o masă similară cu cea a Pământului, gravitația pe suprafața sa este cu doar 10% mai slabă.

Sursa: Živě.sk, Slovacia

Sursa foto: NASA


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol