16 iulie 2020, 7:05

Veste bună pentru copiii cu deficiențe de auz. Prima bibliotecă digitală pentru reabilitarea auditiv-verbală a micuților

Copiii hipoacuzici cu implant cohlear (IC) din Asociaţia „Ascultă Viaţa” se pot bucura de o primă bibliotecă digitală cu materiale de lucru ce pot fi folosite de terapeuţi şi părinţi în reabilitarea auditiv-verbală a copiilor.

Materialele sunt disponibile gratuit și online. Specialiști care au ajutat la traducerea materialelor sunt logopezi, psihologi şi 33 de voluntari din Fundația Orange România.

Biblioteca face parte din proiectul „Bucuria Sunetelor”, susţinut de Fundația Orange prin concursul „Lumea prin Culoare şi Sunet”. Proiectul a avut ca scop îmbunătățirea procesului de reabilitare pentru copiii hipoacuzici cu IC şi facilitarea integrării acestora în instituțiile de învățământ de masă, informează romaniapozitiva.ro.

În bibliotecă sunt 160 de planşe, 13 filme şi 2 materiale-suport. Fișele de lucru sunt grupate în 4 secțiuni: „Audiția”, „Limbajul receptiv”, „Limbajul expresiv” și „Vorbirea”.

sursa foto: rador.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.