16 iunie 2022, 17:53

VESTE de la BioNTEch. Poate furniza un NOU vaccin în șase săptămâni, în cazul unei mutații a virusului

Marea îngrijorare la nivel mondial este acum noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie și Africa de Sud. Veștile despre existența ei s-au suprapus pe lansarea vaccinărilor în mai multe țări, care adusese un licăr de speranță că pandemia va fi învinsă în cursul anului viitor.

Ce spune co-fondatorul BioNTEch

Laboratorul german BioNTech, producător alături de Pfizer al primului vaccin autorizat împotriva COVID-19, este capabil să furnizeze un nou vaccin „în şase săptămâni” în cazul unei mutaţii a virusului, precum cea detectată în Regatul Unit, a declarat marţi co-fondatorul BioNTech, Ugur Sahin.

„Suntem tehnic capabili să livrăm un nou vaccin în şase săptămâni”, a dat asigurări acesta citat de BFM TV.

„În principiu, frumuseţea tehnologiei ARN mesager este că putem începe direct să concepem un vaccin care imită complet noua mutaţie”, a adăugat el în timpul unei conferinţe de presă la Mainz (vestul Germaniei) a doua zi după unda verde dată de autorităţile europene pentru distribuirea vaccinului în UE.

Probabil că vaccinul actual este eficient împotriva noii tulpini

Cu toate acestea, Ugur Sahin a dat asigurări că este „foarte probabil” ca vaccinul actual să fie eficace împotriva noii tulpini de coronavirus descoperite în Regatul Unit, mai contagioasă şi care provoacă temeri cu privire la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Din punct de vedere ştiinţific, este foarte probabil ca răspunsul imunitar provocat de vaccin să poată gestiona şi noua variantă a virusului”, a adăugat omul de ştiinţă, co-fondator alături de soţia sa, Özlem Türeci, al laboratorului BioNTech.

De ce este optimist co-fondatorul BioNTEch

El şi-a justificat optimismul prin faptul că vaccinul dezvoltat împreună cu partenerul său american ar fi eficace deoarece el „conţine peste 1.000 de aminoacizi şi doar nouă dintre aceştia sunt diferiţi, ceea ce înseamnă că 99% din proteină este încă la fel”.

BioNTech ar trebui să poată publica rezultatele testelor sale cu noua variantă a SARS-CoV-2 în termen de două săptămâni, a adăugat el.

Apariţia unei noi tulpini a coronavirusului care pare să se răspândească mai repede în Regatul Unit a creat panică în întreaga lume şi îndoială cu privire la eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19.

CITIȚI ȘI:

Primul certificat digital cu timbru securizat care va atesta că ai dobândit anticorpi pentru COVID-19

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol