9 mai 2021, 22:57

Vești bune. Marea Britanie ajunge la imunitatea de turmă în 2-3 zile

Potrivit calculelor celor de la University College London, Marea Britanie ar putea ajunge la imunitatea de turmă la 12 aprilie.

Conform calculelor, protecţia populaţiei împotriva coronavirusului ar putea ajunge la 73,4% la data de 12 aprilie. Procentul însumează atât populația vaccinată (peste 50% în acest moment) cât și pe cei care au trecut prin boală și s-au vindecat.

Acest procent, 73,4%, potrivit experţilor universităţii, este suficient pentru a spune că s-a ajuns la „o imunitate de turmă”, cunoscută şi ca imunitate colectivă sau de grup, care are loc atunci când un număr suficient de indivizi sunt protejaţi împotriva unei anumite infecţii şi acţionează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească.

Ziarul The Daily Telegraph, care a avut acces la studiul UCL, a subliniat eficacitatea modelului utilizat de universitate, deoarece înregistrează în timp real numărul deceselor, al infectărilor, vaccinărilor şi al spitalizărilor.

Etapele restricțiilor

Luni, 12 aprilie, în Marea Britanie începe a doua fază de relaxare a restricţiilor, cu redeschiderea magazinelor neesenţiale, saloanelor de coafură şi sălilor de sport.

Prima fază a început pe 29 martie, când a fost anulată recomandarea de a nu ieşi din casă, cu excepţia cumpărăturilor esenţiale.

A treia fază de relaxare este prevăzută pentru 17 mai, cu reluarea zborurilor internaţionale.

Sursa foto: unsplash.com

Citește și:

CEDO: Vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”

România se „scufundă” în clasamentul țărilor vaccinate


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.