28 noiembrie 2022, 14:32

Vești bune. Netflix vine cu 30 de producții franțuzești. Ce vedem?

Recunoașteți că filmul european este deficitar pe Netflix, și de multe ori nu prea aveți ce vedea în acest segment. Netflix vine cu vești bune.

Gigantul american a decis să îşi consolideze divizia de creaţie de la Paris şi să lanseze în 2021 aproape 30 de proiecte originale franţuzeşti, printre care un documentar despre cântăreţul Johnny Hallyday şi o producţie de ficţiune despre incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris.

După deschiderea unui birou la Paris anul trecut – la şase ani după lansarea platformei în Franţa – şi după ce a decis „o accelerare” a producţiilor franceze, Netflix a confirmat marţi consolidarea „unei ancorări creative şi culturale în Franţa”.

Pe parcursul acestui an, 27 de filme, seriale şi documentare franţuzeşti vor fi produse sau lansate, au precizat reprezentanţii platformei americane Netflix.

„Abonaţii noştri vor să vadă, înainte de orice, poveşti în care ei pot să se recunoască”, a explicat Anne-Gabrielle Dauba-Pantanacce, directoare de comunicare a companiei Netflix în Franţa, într-o conferinţă de presă.

În privinţa serialelor TV, după ce a favorizat producţiile aparţinând unor genuri precum horror („Marianne”) şi fantasy („Revolution”), platforma Netflix doreşte să se concentreze în anul 2021 „pe propuneri mai unificatoare, care se adresează mai mult publicului larg”.

În ceea ce priveşte producţiile cinematografice, Netflix mizează în special pe filme de acţiune şi comedii pentru marele public, cu trei noi filme produse, care sunt prevăzute pentru 2022.

Citește și:

WONDER WOMAN 1984 are premiera pe 1 aprilie pe HBO GO


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol