28 septembrie 2022, 2:39

Vești bune! O parte din Pavilionul 5 de la Balș, afectat de incendiul de acum un an, a fost redeschis

O parte din Pavilionul 5 de la Institutului Matei Balș, afectat de incendiul din ianuarie anul trecut, s-a redeschis de astăzi.

Este vorba despre etajul 3 al Pavilionului 5 de la Matei Balș, cu 36 de paturi.

„Noi am făcut tot ce a ținut de Ministerul Sănătății pentru a sprijini acest demers al colegilor de la Institutul Matei Balș și pentru a reda pacienților, atât din Capitală cât și din țară, un prim tronson – etajul 3 al acestui pavilion, cu 36 de paturi. Va urma, până la finalul lunii, și celălalt etaj, al doilea, cu 39 de paturi și va urma apoi și etajul 1. Peste 100 de paturi pentru boli infecțioase vor fi disponibile petru pacienții români – deocamdată pentru COVID-19, dar cu siguranță mulți alți pacienți cu boli infecțioase vor beneficia de serviciile echipei profesioniste de la Institutul Matei Balș”, a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

29 ianuarie 2021

 

Incendiul care a distrus pavilionul 5 al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a izbucnit pe 29 ianuarie 2021, în jurul orei 5:00 dimineața.

4 pacienți au murit pe loc, dintre care 3 carbonizați, iar în zilele următoare, bilanțul a ajuns la 20 de decese, însă nu se știe clar nici până astăzi câți dintre cei care au murit în zilele următoare au murit din cauza bolii  (era vorba despre pacienți COVID-19) și câți din cauza incendiului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol