18 ianuarie 2022, 0:50

Vești bune pentru cinematografia românească! Un regizor român în cărți pentru premii la Berlinale

Un român participă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin cu trei producții. Festivalul este la cea de-a 70-a ediţie și se desfăşura în perioada 20 februarie – 1 martie.

Regizorul Radu Jude prezintă filmele „Tipografic majuscul” şi „Ieşirea trenurilor din gară” care vor avea premiera în secţiunea Forum a evenimentului, iar lungmetrajul „Somnambulii” va fi prezentat la Berlinale Co-Production Market, una dintre cele mai importante pieţe de proiecte cinematografice ce reuneşte producători, agenţi de vânzări, distribuitori şi finanţatori din întreaga lume.

Este pentru prima dată când un regizor român are selectate în aceeaşi secţiune două filme, informează agerpres.ro.

„Tipografic Majuscul” va avea premiera în cinematografele din România pe 21 februarie. „Ieşirea trenurilor din gară” este un film de montaj compus în întregime din fotografii de arhivă şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi din iunie 1941. La filmul „Somnambulii” filmările vor începe în vara anului 2020.

sursa foto: cotidianul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Daniela

    1 februarie

    Felicitări pentru merit. Sunt curioasă dacă Dl.Regizor Radu Jude în următorul film ca va fi regizat anul acesta 2020, în afară de documentare istorice a coaptat actori absolvenți de teatru și film. Calitatea se face cu cei care au studiat la facultațile de Teatru și Film. Alfel, să nu se mai școlarizeze la UNTC și Univ.de Artă, Secția Teatru și Film. De mulți ani în România nu se mai regizează filme de calitate din cauză unor „intruși” de duzină care nu au nici un talent.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.