30 noiembrie 2020, 9:45

Vești bune pentru părinți! Camerele de supraveghere, obligatorii în creșe și grădinițe

Modificări în creșe și grădinițe. Un proiect de lege ar putea introduce camere video de supraveghere în serviiciile de educație timpurie private sau de stat.

Toate unităţile în care se oferă servicii de educaţie timpurie şi funcţionează în regim de creşă, unitate antepreşcolară şi preşcolară din mediul privat sau de stat au obligaţia dotării incintei şi sălilor de clasă cu camere de supraveghere video şi audio”, prevede proiectul de lege.

Părinţii se declară în favoarea acestei măsuri, susţinând că supravegherea video în camerele unde are loc procesul educaţional i-ar face să fie mai liniştiţi cu privire la riscurile ca proprii copii să fie supuşi unor abuzuri. Pe de altă parte, cadrele didactice spun că proiectul de lege ar putea scoate la iveală și alte aspecte negative ale sistemului.

Aşa poate vor vedea şi părinţii cum este să stea înghesuiţi câte 35-40 de copii, în loc de 20, câţi ar trebui înscrişi legal; că nu au loc la măsuţe şi inventăm noi modalităţi de a ne organiza. E bine ca lumea să vadă cum este să doarmă câte doi copii în pat, pentru că părinţii sunt foarte amabili când vin să înscrie copiii la o unitate, nu-i interesează numărul mare de copii, iar apoi încep cu toate nemulţumirile. Deci să se bage camere video, să vadă şi ei realitatea din învăţământ”, a spus o învăţătoare din Otopeni, potrivit adevarul.ro.

sursa foto: a1.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.