30 noiembrie 2020, 9:40

Vești bune pentru părinți și copii! Noi grădinițe și after-school-uri vor fi construite în mai multe zone din București

Primăria Capitalei promite să construiască grădinițe și after-school-uri în două sectoare.

Într-un comunicat de presă se arată că „primăriile de sector sunt cele care administrează şcolile şi grădiniţele, dar Primăria Generală îşi doreşte să contribuie la infrastructura educaţională”. Se vor realiza 4 grădiniţe şi 5 clădiri cu funcţiune de after-school, în sectoarele 2 şi 5, iar valoarea investiţiilor vor fi de 11 milioane de euro şi un termen de execuţie de 14- 16 luni.

Am propus sectoarelor să ne înainteze obiectivele pe care doresc să le preluăm, pentru realizarea investiţiilor. Astfel, pe partea de infrastructură şcolară, am preluat realizarea a 4 grădiniţe şi a 5 clădiri cu funcţiune de after-school, în sectoarele 2 şi 5. Avem pregătită documentaţia, aşa încât, până la sfârşitul acestei luni, putem lansa procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor la 4 grădiniţe şi 2 after-school-uri. Celelalte 3 clădiri after-school se află, în prezent, în stadiul de relocare a utilităţilor.”

Indicatorii tehnico-economici sunt aprobaţi pentru toate cele 5 clădiri after-school şi pentru cele 4 grădiniţe, fiind estimată o valoare totală a investiţiei de 11 milioane de euro şi un termen de execuţie de 14 luni (pentru clădirile after-school) şi de 16 luni de la data începerii lucrărilor (pentru grădiniţe).”, se arată în comunicat, citat de agerpres.ro.

Iată care sunt obiective:

  • Grădiniţa situată în str. Sportului nr. 21: va fi demolată actuala clădire, degradată şi va fi edificată o grădiniţă cu 8 grupe
  • Grădiniţa din str. Periş nr. 27: un nou imobil va fi construit în locul actualei clădiri
  • Grădiniţa din str. Ştiucii nr. 54: clădirea actuală, aflată în stare avansată de degradare, va fi demolată şi va fi realizată o construcţie nouă
  • Grădiniţa din str. Pescăruşului nr. 124: va fi restaurată
  • After-school Şcoala Gimnazială nr. 103 – noua clădire va asigura spaţii pentru 96-120 de elevi
  • After-school Şcoala Gimnazială nr. 134 – este propusă realizarea unei infrastructuri noi.

 

sursa foto: romaniatv.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.