1 decembrie 2021, 8:53

Vești bune! Pentru prima dată mai multe vaccinări decât infectări

Pentru prima dată în valul 4 al pandemiei de COVID-19, în weekend-ul care s-a încheiat viteza de vaccinare a depășit viteza de infectare.

Dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele şapte zile, la finalul lunii decembrie România va avea 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi, în martie anul viitor, 15 milioane, crede epidemiologul Octavian Jurma.

Vești bune! Pentru prima dată mai multe vaccinări decât infectări

Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, crede Jurma, în 2 săptămâni viteza de scădere a populației neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteză de ieșire din valul 4-Delta și va scurta perioada de platou care pare să se instaleze în aceste zile.

“În acest context vă recomand să faceți doză booster 2 (a 3-a doză sau al 2-lea rapel), pentru că datele din Israel arată că rata de infectare scade dramatic în rândul celor cu a 3-a doză în raport cu cei vaccinați cu schemă completă în urmă cu 6 luni.

Singură necunoscută pe câmpul de bătălie cu pandemie rămâne acum răspunsul politic care a mai inhibat odată un debut promițător al campaniei de vaccinare și a luat apoi măsuri care au stimulat rată de infectare”, afirmă epidemiologul Octavian Jurma.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.