Site icon Editia de Dimineata

Vești bune. Pentru prima dată, numărul dozelor de vaccin administrate, mai mare decât cel al cazurilor confirmate

Numărul vaccinărilor anti-Covid la nivel global a depășit numărul cazurilor confirmate de coronavirus, un punct de cotitură care subliniază progresul făcut în îmblânzirea pandemiei în ciuda creșterii îngrijorărilor privind noile variante de virus, relatează Financial Times.

Potrivit bilanțului realizat de Financial Times, numărul total al dozelor administrate a ajuns la 105 milioane (date colectate din 75 de state) miercuri după-amiază în timp ce numărul cazurilor confirmate era de 103,5 milioane.

În timp ce ratele de vaccinare se accelerează, creșterea numărului de cazuri Covid scade, deși asta se datorează altor măsuri decât vaccinurilor, pentru că ele nu au afectat încă transmiterea în majoritatea locurilor.

O singură excepție. Israelul este singura țară în care vaccinurile reduc deja transmiterea, pentru că inocularea a fost realizată mult mai intens și rapid decât în orice altă parte a lumii.

Experții în sănătate consideră că măsurile de distanțare socială, carantinele și o posibilă contribuție a imunității obținute printr-o anterioară infectare au făcut ca numărul infecțiilor să crească mai lent.

Paul Hunter, profesor în medicină la University of East Anglia, a spus că ratele noilor infecții au ajuns la un vârf la nivel global la începutul lui ianuarie și acum suntem din nou la nivelul din luna octombrie a anului trecut.

 

Exit mobile version