7 august 2020, 7:01

Vești bune pentru românii preocupați de Brexit! Cetățenii UE vor putea rămâne în Anglia până în 2023

Vești bune pentru imigranții din Marea Britanie. Guvernul britanic a hotărât să renunțe la planul de a anula libertatea de circulaţie pentru imigranţii din state UE imediat după producerea Brexit. Astfel cetăţenii europeni vor avea drept de şedere temporară pe o perioadă de trei ani, până în decembrie 2023.

Anunţul făcut luna trecută de Guvernul de la Londra privind anularea bruscă, imediat după Brexit, a dreptului automat al cetăţenilor UE de a locui şi munci în Marea Britanie a provocat confuzie.

„Libera circulaţie care există în prezent se va încheia pe 31 octombrie, când Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană„, anunţa Priti Patel, noul ministru britanic de Interne, în luna august, conform rfi.ro.

Odată cu această decizie, organizaţia care îi reprezintă pe imigranţii  a avertizat că o astfel de măsură ar genera „discriminare”. Însă Guvernul de la Londra a fost nevoit să renunţe la această abordare în contextul avertismentelor că planul ar putea fi contestat în justiţie de unii dintre milioanele de imigranţi UE.

În concluzie cetăţenii UE care ajung în Marea Britanie până la finalul lui 2020 vor putea rămâne până în decembrie 2023.

 

sursa foto: politico.eu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.