4 iunie 2023, 13:47

Vești bune! Un singur bilet pentru toți operatorii de trafic feroviar

Un singur bilet feroviar pentru mai mulți operatori, în cel mult o lună. Românii vor putea efectua călătorii feroviare cu mai mulți operatori pe baza unui singur bilet cumpărat în cel mult o lună, promite șeful Autorității pentru Reformă Feroviară, Ștefan Roșeanu.

Prezent la Forumul de Infrastructură, Transporturi şi Logistică, ediţia a II-a, organizat de Club Antreprenor, șeful ARF, Ștefan Roșeanu, a promis lansarea Sistemul informatic de emitere a biletelor feroviare integrate în mai puțin de o lună, potrivit Bizbrasov.

Astfel, călătorii vor putea să intre pe un site, la Mersul trenurilor, şi îşi vor putea cumpăra un bilet pentru mai mulţi operatori de transport, fără să se mai intereseze ce companie operează pe o anumită secţie.

Exemplul cel mai clasic pe care îl am este Bârlad-Zărneşti. De la Bârlad la Zărneşti nu poţi să mai mergi astăzi doar cu CFR Călători. Ai cel puţin doi operatori: CFR Călători şi Regio Călători.

În unele situaţii poţi să mai şi un al treilea, Transferoviar – şi exemplele acestea pot să continue. Ca să mergi la Târnăveni, de asemenea, nu poţi să mergi doar cu CFR Călători sau doar cu Regio Călători care deserveşte Blaj-Târnăveni.

Este o problemă astăzi să ştii cu ce operator sau ce operator este pe linia respectivă, să te duci pe site-ul lui, o chestie care este total anapoda. Acest lucru îl finalizăm în aceste zile, cu colegii noştri de la Informatică Feroviară – şi îl vom lansa în faza de test luna aceasta şi de luna viitoare va fi sigur funcţional – să poţi să cumperi un bilet pentru mai mulţi operatori sau pentru unul singur, în funcţie de ce ofertă ai pe ruta respectivă”, a explicat Roşeanu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol