21 septembrie 2020, 6:10

Veștile proaste despre vreme aduc vești bune pentru părinți! Ar putea sta acasă cu copiii când se închid școlile

O nouă lege vine în ajutorul părinților.

Un proiect depus în Parlament oferă posibilitatea părinților să beneficieze de mai multe zile libere pentru a sta acasa atunci când școlile sunt închise de autorități.

Deputații ar trebui să dea miercuri votul final în plan, apoi proiectul ar putea să devină lege, dacă va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare acordarea unor zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu. Propunerea acordă dreptul unuia dintre părinți de a sta acasă cu copilul, dacă acesta are vârsta de până în 12 ani sau dacă este încadrat în categoria persoanelor cu dizabilități. În situația familiilor monoparentale, zilele libere se acordă părintelui care este și tutorele legal al copilului”, se arată în proiectului depus la Camera Deputaților, citat de hotnews.ro.

Părinţii care au copii sub 12 ani sau copii cu dizabilităţi vor putea să beneficieze de aceste zile libere de la serviciu, dacă şcolile la care învaţă micuți sunt închise. Zilele libere se acordă pe baza unei declarații pe proprie răspundere, semnată de către ambii părinți, depusă la angajator. Prevederile legii se aplică angajaților din mediul public și privat.

Un singur părinte va putea beneficia de această perioadă liberă. Angajatorul este obligat să îl acorde liber și să plătească acea zi.

sursa foto: realitatea.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.