CITIRE

„Via Transilvanica” – un proiect...

„Via Transilvanica” – un proiect unic în România

Proiectul „Via Transilvanica” este unic în România și a avut lansarea marți, 12 iunie, la Alba Iulia.

„Via Transilvanica” este un traseu pentru pasionații de drumeții, astfel încât acesta este inspirat din potecile de pelerinaj din Spania și cele de anduranță din SUA.

Sursa: timponline.ro

Traseul va trece prin 10 județe, pornind de la Drobeta Turnu Severin, va străbate Transilvania și va ajunge la Putna. Amenajat de Asociația Tășuleasa Social, acesta va avea o lungime de 950 km și se estimează că va avea undeva la 200.000 de vizitatori anual. De asemenea, se confirmă și faptul că la fiecare 25 de km se vor găsi, cazări, apă potabilă și mâncare.

Cu ocazia lansării acestui proiect, a fost semnat și un memorandum de colaborare pentru realizarea proiectului care va lega Transilvania de Dunăre și de mănăstirea Putna.

Sursa: adevarul.ro

În cadrul lansării „Via Transilvanica” președintele Asociației Tășuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu a declarat „‘Via Transilvanica’ este un drum care uneşte toate etajele istorice, toate zonele culturale ale Transilvaniei, care pleacă de la Drobeta Turnu Severin şi se opreşte la Putna, sau invers, un drum care poate seamănă cu Camino de Santiago (…). Este clar că avem nevoie de un drum care să ne unească pe noi, cu toate ideile noastre şi cu tot ceea ce avem mai bun de oferit”.

La rândul său, fostul ministru al Educației afirmă „Ce este Transilvania, cu istoria ei şi cu multiculturalitatea ei. În al doilea rând, drumul acesta va contribui la ridicarea antreprenoriatului local şi, în al treilea rând, va dezvolta iniţiativa de voluntariat. (…) Drumul nu va fi numai un drum, va fi o reţea de drumuri. După ce vom construi acest drum mare vor fi mai multe drumuri secundare care se vor lega de acest drum principal şi vom oferi aşadar nu numai un drum fizic, ci şi un mod de a fi. Va fi un drum care va uni”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.