1 martie 2024, 15:52

Viață grea pentru fumători, în Franța. Interdicții peste interdicții!

Franţa înăspreşte măsurile menite să combată fumatul prin adoptarea de noi restricţii şi creşterea graduală a preţurilor până în 2027, când un pachet de ţigări va costa 13 euro.

Prețul tutunului va rămâne neschimbat anul viitor, însă în 2025 va urca la 12 euro pachetul, iar din 2026 la 13 euro.

În plus, se va generaliza interdicția de a fuma în spațiile publice și în jurul acestora, inclusiv în exterior, parcuri, plaje, păduri, spații de agrement în aer liber, precum și pe străzile din apropierea școlilor.

Pe viitor, fără tutun va fi normal, a declarat ministrul francez al Sănătății, Aurélien Rousseau, care i-a felicitat pe primarii ce au reușit să transforme peste 7.000 de tutungerii în magazine cu alte produse.

„Interdicția de a fuma și creșterea prețurilor la țigări sunt măsuri care funcționează. Este un consens științific la nivel mondial că sunt măsurile cele mai eficiente împotriva fumatului.”

Măsurile luate în trecut arată că scumpirea cu 10% a țigărilor a dus la scăderea cu 4% a fumătorilor.

Potrivit statisticilor, 12 milioane de francezi fumează constant, o cifră stabilă de patru ani. 75.000 de persoane mor în fiecare an în Franța din cauza unor afecțiuni puse pe seama fumatului, decese ce ar putea fi evitate, avertizează Alianța Împotriva Tutunului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol