5 decembrie 2023, 18:19

Victor Negrescu la Serviciul de noapte: Tinerii români se pot înscrie în programul „Delegat de tineret la UE” pentru a reprezenta ţara la Bruxelles

Guvernul oferă tinerilor români  mijloace pentru a participa direct la preşedintia rotativă a României la Consiliului UE. Ministrul Victor Negrescu a anunţat trei programe prin care tinerii români pot reprezenta România la Bruxelles.

Primul se referă la voluntariat. „Avem un program de voluntariat, aproximativ 80 de voluntari au venit în echipa noastră, lucrează cu noi, şi vom lansa din nou programe de voluntariat pentru ca tineri şi mai puţin tineri să lucreze alături de noi”, a spus ministrul pentru afaceri europene Victor Negrescu, la emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Ţoghină, difuzată la Radio România Actualităţi.

Un alt program de  internship va fi lansat la finalul acestui an pentru cei care se vor ocupa de evenimente şi va fi o ocazie pentru tinerii care vor să lucreze alături de specialiştii din minister,  folosind noul instrument oferit de Legea internshipului.

 „Delegat de tineret la Uniunea Europeană”,  este un alt program lansat recent, la care tinerii români pot aplica pentru a deveni reprezentanţii colegilor lor din  România, la reuniunile care vor fi organizate în România şi la Bruxelles.

Am lansat în urmă cu nici măcar două zile un nou program, împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului din România, „Delegat de tineret la Uniunea Europeană”, deci dacă tinerii sunt interesaţi, pot intra pe site-ul nostru „România2019.eu”, şi acolo pot găsi mijloacele pentru a aplica pentru a deveni reprezentanţii tinerilor din România cu ocazia reuniunilor care vor fi organizate despre tineri, în România şi la Bruxelles. Va fi o ocazie extraordinară pentru tinerii din România să îşi spună părerea şi mai ales să fie o voce acolo, cu ocazia multor reuniuni, inclusiv reuniuena miniştrilor de tineret, dar şi cu ocazia summitului de la Sibiu, acei tineri care vor fi selectaţi vor merge inclusiv la summitul de la Sibiu, ceea ce e un lucru interesant, aşa că îi invit să intre pe site-ul nostru să aplice”, a anunţat ministrul Victor Negrescu la emisiunea „Serviciul de noapte cu Maria Ţoghină.

Ministrul Victor Negrescu a răspuns astfel unor aşteptări ale studenţilor Universităţii din Bucureşti – Facultatea de  Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, intervievaţi de EditiaDeDimineata.ro.

România, bine pregătită pentru preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene

„România este bine pregatită pentru preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar are nevoie de consens pentru a avea o voce unitară”, a mai spus ministrul Victor Negrescu.

El a amintit în context, că România va trebui să gestioneze dosare grele precum Brexit-ul, bugetul UE și extinderea Uniunii.

„Avem nevoie să lucrăm cu toţii pentru a fi puternici acolo, când vom exercita acest mandat. Avem nevoie să colaborăm mai bine, să scoatem acest subiect al Cnsiliului Uniunii Europene din dezbaterea politică pentru a putea să vorbim cu o singură voce, extrem de clari, extrem de precişi, acolo când ne vom exercita acest mandat, care trebuie să împingă înainte discuţii pe dosare extrem de importante”, a afirmat Negrescu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol