5 decembrie 2023, 17:25

Victor Negrescu la Serviciul de noapte: Vom crește numărul proiectelor cu finanțare europeană

Ministrul pentru afaceri europene a declarat, la Serviciul de de noapte cu Maria Țoghină, că România colaboreacă bine cu Comisia Europeană și că Guvernul face eforturi pentru creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene.

Întrebat despre declarațiile comisarului european Corina Crețu, potrivit cărora nu mai acceptă insulte din partea Guvernului României față de munca pe care o depune, ministrul Negrescu a declarat:

„Nu am niciun fel de comentariu vizavi de declaratia doamnei comisar, eu cred ca România colaboreaza foarte bine cu Comisia Europeana pe toate aceste subiecte, inclusiv pe subiectele referitoare la atragerea de fonduri europene. Colegii mei depun eforturi importante pentru a creste rata de absorbtie si e suficient sa ne uitam la statistici, vedem ca România se afla în media europeana la ce înseamna nivelul de accesare a fondurilor europene. Evident, o sa crestem acest nivel de accesare, se depun eforturi importante, trebuie sa gasim solutii, de asemenea, pentru dezvoltarea marilor proiecte, aceste solutii de foarte multe ori presupun si identificarea unor noi solutii, inclusiv parteneriatul public – privat care exista în foarte multe state europene, fara sa ignoram în acelasi timp accesarea marilor proiecte europene. În sensul acesta sunt deja proiecte antamate, fie ca vorbim de metrou, fie ca vorbim de dezvoltarea infrastructurii, sunt fonduri europene accesate în aceasta directie sau proiecte deja antamate. Trebuie sa crestem numarul acestor proiecte si sunt convins ca dincolo de aceste discutii de moment, lucrurile se vor solutiona si colaborarea va fi în continuare la fel de fructuoasa si pozitiva pentru România si în definitiv, pentru Uniunea Europeana”, a susținut ministrul Victor Negrescu la emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, difuzată la Radio România Actualități.

Sursa foto Serviciul de Noapte

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a criticat autorităţile de la Bucureşti pentru lipsa de proiecte în domeniul infrastructurii, pentru care ar putea primi fonduri europene.

Ea a precizat, la o conferinţă de specialitate, organizată la Bruxelles, că la Comisia Europeană se fac eforturi importante pentru a se evita dezangajările de fonduri pentru România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol