6 ianuarie 2023, 20:14

Victorie fabuloasă a tinerilor români: Medalii de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Ne-am tot obișnuit să ne uităm cu jind la alții, să admirăm performanțele lor și să credem că pentru România acestea sunt țeluri prea greu de atins. Iată că acum o echipa de elevi români ne învață că performanța poate aparține României, atunci când ai în spate muncă, seriozitate și mai ales, credința că poți fi cel mai bun.

În perioada 19-24 iunie, a avut loc a XXII-a ediție a „Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori”, desfășurată în Grecia (Rhodos), România s-a clasat pe primul loc în clasamentul neoficial pe națiuni.

Echipa câștigătoare de 6 medalii (5 aur și una de bronz), care a reprezentat România cu atâta mândrie, a fost coordonată de lector univ. Dr. Andrei  Alex Eckstein de la Universitatea Politehnică din Timișoara și prof. Dănuț Aramă de la Colegiul Național „Costache Negri” din Târgu Ocna, jud. Bacău.

Medaliile de aur au revenit elevilor:

  • Ioana Popescu- Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina, jud. Olt
  • Andrei Moldovan- Școala Gimnazială nr.79 din București
  • Vlad Ștefan Vergelea- Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța
  • Andrei-Theodore Mărginean- Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București

Dar nu în ultimul rând, medalia de bronz câștigată de Iustinian-Cristian Constantinescu- Școala Gimnazială „George Bacovia” din București.

„Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori” este un concurs anual ce reunește elevi din țări balcanice, iar anul acesta au fost prezente 17  țări (10 membre și 7 invitate).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol