5 august 2020, 4:47

Victorie pentru mediu! Deșeurile din plastic, colectate din Marea Insulă de Gunoaie din Pacific

Oamenii de știință au conceput un dispozitiv pentru a aduna deșeurile din Oceanul Pacific.

Deșeurile din Marea Insulă de Gunoaie din Pacific au fost curățate de o navă care tractează un uriaş dispozitiv plutitor sub numele de Ocean Cleanup.

Boyan Slat, creatorul proiectului Ocean Cleanup, a anunțat pe Twitter că dispozitivul lung de 600 de metri a colectat reziduurile de plastic din insula plutitoare de deșeuri, fiind de trei ori mai mare decât suprafaţa Franţei.

Astăzi (2 octombrie, n.r.), vă anunţăm că sistemul nostru de curăţare din marea zonă de deşeuri din Pacific a colectat plastic pentru prima dată, de la pungi de plastic până la microplastice. Îi lipsește cuiva o roată?”, a anunțat Boyan Slat, arată tabu.ro.

sursa foto: tabu.ro

Peste 8 tone de plastic și ustensile de pescuit sunt lăsate pe plaje. Curenții marini au transportat aceste deșeuri până la jumătatea distanței dintre Hawaii și California, unde au format Marea Insulă de Gunoaie din Pacific. Este cea mai mare acumulare de plastic din oceanele lumii.

Nava tractează un echipament denumit System 001, conceput pentru a aduna plasticul ce pluteşte la suprafaţa oceanelor, pentru a putea apoi să îl scoată din apă şi să îl recicleze.

Plasticul adunat până acum va fi adus pe țărm în decembrie pentru reciclare.

sursa foto:medicalnewstoday.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.