31 martie 2020, 13:34

Victorie spectaculoasă pentru Simona Halep. Românca se califică în semifinale la Madrid

Simona Halep a obținut o victorie imensă astăzi, împotriva sportivei australiene Ashleigh Barty, care a adus-o în sferturile Turneului de la Madrid. Meciul dintre cele două tenismene a avut loc astăzi de la ora 13:00, potrivit programului anunțat de organizatori.

Simona a reușit să o învingă astfel, pe Ashleigh Barty, cu un scor de 7-5, 7-5 menținânu-și locul în turneu. Mai mult decât atât, în urma victoriei de astăzi, Halep reușeste să se repoziționeze și în topul WTA, ocupând acum poziția secundă.

Chiar dacă primul set a fost echilibrat, scorul urcând progresiv până la 2-2, moment în care Simona a profitat de erorile adversarei și a prins avans. Însă, Barty a revenit egalând-o pe Halep la 5, iar românca a ripostat imediat, tranșând următoarele două game-uri și primul set.

În setul al doilea, Simona Halep a jucat rapid și s-a impus pe teren, fapt ce a deranjat-o pe australiancă. Aceasta a avut câteva reacții impulsive care i-au adus un avantaj, 5-4. Nici de această data Simona nu s-a lăsat învinsă de presiunea meciului, iar cuvintele de pe margine ale antrenorului Daniel Dobre au motivat-o și mai mult pe jucătoare: „Barty a avut câteva mingi cu noroc. Ok? Hai, hai!”, potrivit gsp.ro

Simona a revenit pe teren și imediat și-a revendicat cele trei game-uri, care i-au adus în final locul în semifinale.

Cele două jucătoare nu sunt la primul meci, așa că au avut câteva repere despre modul de joc al fiecăruia, fapt ce a făcut ca meciul să fie strâns. Simona Halep și Ashleigh Barty s-au mai întâlnit de trei ori. Ultima confruntare dintre cele două din acest an a fost la Sydney, meciul fiind câștigat de sportiva din Australia, iar în 2018, la Montreal și Cincinatti, unde câștigătoare a fost Halep.

Tot în această săptămână vor juca la Madrid și colegele Simonei, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, la dublu, joi de la ora 13:00.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.