4 martie 2024, 19:59

VIDEO Amber Studio – Povestea românilor care fac jocuri pentru marile companii din lume

Studiile spun că toată lumea se joacă. De la doi, la 70 de ani! Iar cercetările arată ca nu e deloc o activitate nocivă…exact ca mâncatul sau privitul la televizor, atâta timp cât o faci cu măsură.

Suntem tot mai buni în materie de gaming și e loc pentru încă zeci de mii de programatori într-o industrie frumoasă și banoasă. Astăzi Editiadedimineață.ro a ajuns la Amber Studio, o companie care s-a vrut inițial a fi o firmă de servicii și care s-a transformat foarte rapid într-un furnizor de produse, respectiv jocuri video.

În mai puțin de 5 ani Amber Studio a ajuns de la zero la 250 de angajați și o cifră de afaceri uriașă – peste 7 milioane de dolari! Acum compania lucrează cu marile studiouri de producție din lume, Disney sau Hollywood.

“Industria de jocuri este foarte dezvoltată în România, iar nivelul salarial, condițiile de lucru și spațiile formative pe care le oferă Amber reprezintă motive excelente pentru orice persoană pasionată de game development să rămână în țară”, ne spune Mihai Pohonțu, CEO-ul companiei.

Cei de la Amber Studio încurajează procesul de imigrație și spun că prin schimburile de experiență, industria de gaming din România are de câștigat, datorită know-how-ului adus în țară. Ei reprezintă un exemplu clar că o companie pornită de jos se poate transforma într-o afacere de succes și în România.

Urmăriți în cele ce urmează un material video semnat Edițiadedimineață.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol