28 mai 2020, 20:36

VIDEO Biserica pe patru roți. Un preot britanic oferă slujbe religioase din propriul automobil

În contextul pandemiei de coronavirus, un vicar britanic a avut o idee ingenioasă. Acesta speră să poată ridica moralul londonezilor prin oferirea unor servicii religioase mobile, relatează Agerpres. 

Pat Allerton sau „Preotul portabil”, așa cum a fost numit de londonezi, se plimbă pe străzile unor cartiere din Londra, acolo unde oficiează rugăciuni și interpretează cântece bisericești la portavoce pentru oamenii care se află în izolare la domiciliu și care nu mai pot ajunge la biserică pentru a asculta slujba religioasă.

Allerton, preotul în vârstă de 41 de ani, susține că respectă toate normele impuse de autorități, inclusiv distanțarea socială. Mini slujbele pe care le ține din mașina sa personală durează zece minute, iar în fiecare zi este prezent într-o altă regiune a Londrei.

Este doar o activitate comunitară şi nu e ca şi cum am mai avea multe altele de făcut”, a declarat el potrivit Agerpres. 

„Veniţi la fereastră sau la uşă şi alăturaţi-vă cântecelor, fiţi o parte a cartierului şi comunităţii voastre pentru acel scurt moment”, a adăugat preotul britanic.

Preotul vicar de la Biserica Sf. Petru din Notting Hill, a fost hirotonit în anul 2010, iar de atunci și-a dedicat întreaga viață credinței. Acesta a spus că se va opri „într-o clipă” dacă autorităţile îi vor cere acest lucru. Totodată, oamenii îl susțin și îi trimit mii de mesaje de mulțumire online, motiv pentru care preotul a subliniat că va continua să „ridice moralul” londonezilor în timpul pandemiei.

„Cred că orice comunitate creştină şi comunitate de credincioşi ar considera-o o activitate esenţială, deoarece în aceste vremuri speranţa este esenţială. Şi despre asta este vorba, să aducem speranţă oamenilor. Şi ce este mai esenţial în ultimele săptămâni decât speranţa?”, a adăugat preotul londonez.

Sursă Foto: Theindependent.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.