19 ianuarie 2021, 20:00

VIDEO. În Marea Britanie începe testarea unui spray nazal anti-COVID-19

În Marea Britanie încep primele studii clinice pentru un spray nazal dovedit că ucide noul coronavirus în proporție de 99,9%. Ratele de infecție și mortalitate din cauza coronavirus au ajuns la nivele record în Marea Britanie.

Spray-ul nazal cu oxid nitric SaNOtize (NONS) este conceput pentru a ucide virusul în căile respiratorii superioare ale nasului, împiedicându-l să incubeze și să se răspândească în plămâni.

Oxidul nitric

El a fost dezvoltat de SaNOtize Research and Development Corp cu sediul în Vancouver, Canada, al cărei co-fondator este israelianul Gilly Regev. Oamenii de știință au descoperit că, atunci când este produs în mod natural de corpul uman, oxidul nitric este eficient în rezistența la infecțiile virale.

Tratamentul e similar igienizantului pentru mâini, dar pentru căile nazale.

Oamenii de știință consideră că noul coronavirus se transmite prin micro-picături aeriene către membranele mucoase din nas, unde este reprodus în timpul unei perioade de incubație de trei zile, afectând celulele mucoasei nazale, iar apoi este trecut în tractul respirator inferior.

Mecanism

Mai întâi ești expus la el, apoi virusul încearcă să se atașeze de celulele din nas și durează ceva timp până se incubează și se înmulțește în celulele nazale pentru câteva zile și apoi virusul trece la plămâni.

Utilizarea spray-ului nazal în diferite puncte de-a lungul zilei acționează pentru a curăța această zonă respiratorie superioară vitală.

Orice intervenție pentru lupta împotriva noului coronavirus este binevenită. Faptul că un spray nazal relativ ușor si simplu ar putea fi un tratament eficient este o veste binevenită și oferă un progres semnificativ în arsenalul nostru terapeutic împotriva acestei boli devastatoare”, a declarat Pankaj Sharma, profesor de neurologie și director al Institutului de Cercetări Cardiovasculare de la Royal Holloway, Universitatea din Londra.

Sursa foto: Brett Jordan/ Unsplash

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.