30 noiembrie 2020, 6:29

VIDEO: Managerul Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru: „Sunt susținătorul sistemului medical de stat”

Cu toate că imaginea actuală a sistemului medical de stat din România este dezamăgitoare, există însă și unități santitare de stat, care prin condiții, dotări, dar și performanțe rivalizează cu cele din sectorul privat.

Un astfel de exemplu este Spitalul Colțea. Cu o tradiție de peste 300 de ani, acesta este primul spital din București, dar și locul în care au profesat mari nume românești din domeniul medical precum Nicolae Crețulescu, cel care a pus aici bazele școlii de microchirurgie. Această unitate sanitară a fost prima bază de învățământ medical din România, construită la inițiativa lui Mihai Cantacuzino, cu scopul de a fi spital pentru săraci.

Pentru a le acorda pacienților încă o șansă la viață, Spitalul Colțea din Capitală a construit cel mai nou centru de radioterapie oncologica din România. Acesta este dotat cu echipamente de ultimă generație și reprezintă un exemplu bun de urmat și pentru celelalte spitale din sectorul public de sănătate.

În România apar anual peste 78 de mii de noi cazuri de cancer. Astfel că în secția de oncologie a Spitalului Colțea există cinci specialişti în radiologie, care pot trata în jur de 10.000 de pacienţi pe an.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro Mircea Lupușoru, managerul spitalului, ne-a vorbit despre cele mai noi achiziții ale Spitalului Colțea, dar și despre faptul că aceștia reușesc să țină pasul cu marile spitale private, ba chiar să le și întreacă: „Sunt susținătorul sistemului de stat. Vă invit să vă arăt achizițiile pe care l-am realizat” despre asta, dar și despre alte proiecte care figurează în planurile Spitalului Colțea vă invităm să urmăriți materialul de mai jos.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.