4 aprilie 2020, 8:39

VIDEO: Mihai Băloiu, despre eroism și sacrificii în sport: „Atunci când ieși din zona de confort, începe viața cu adevărat”

Ma numesc Mihai Băloiu si am 32 de ani. Sunt pasionat de sport”, aceasta este cartea de vizită pe care Mihai Băloiu o prezintă tuturor. Acesta are doar 33 de ani și este un om obișnuit ca oricare altul, a făcut multe sacrificii pentru hobby-ul său, dar nu din obligație sau din dorința de a face carieră, ci doar pasiune pentru tot ceea ce reprezintă sportul. Cu toate acestea, ceea ce îl diferențiază de restul oamenilor este metoda prin care a reușit să transforme pasiunea sa în bani pentru diversele cazuri sociale, față de care arată de cele mai multe ori un mare interes, participând frecvent la competitii de ciclism amator, alergare si triathlon.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro  Mihai Băloiu ne-a vorbit despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a-și putea duce la bun final planurile, dar și despre faptul că într-o lume a corporațiilor unde oamenii fac din ce în ce mai puțină mișcare, sportul poate deveni un bun adjuvant în relația cu sinele. Mai mult decât atât, acesta subliniează și importanța respectării unei diete care să cuprindă un pachet potrivit de minerale și nutrienți, care să asigure energia organismului pe întraga zi.

„E bine să-ți faci o ordine în viață, să te gândești ce este mai important pentru tine și dacă sănătatea, vitalitatea sunt foarte importante pentru tine, atunci e bine să sacrifici statul la terase, discuțiile interminabile pe Facebook și așa mai departe”, a spus acesta.

Cu toate acestea, Mihai nu a fost din totdeauna un împătimit al sportului. Mai mult, regimul său alimentar era departe de cel pe care îl are acum, nemaivorbind de un program cu activități fizice, care să îl țină conectat. Din acest motiv, aceasta a reușit să ajungă în pragul obezității, o boală destul de comună în zilele noastre, cauzată în special de lispa mișcării și a unei alimentații bogate în grăsimi și zaharuri. Astfel, în încercarea de a se rederesa, Mihai a încercat diverse sporturi, de la fitness la întot, însă la recomandarea prietenilor și a soției sale s-a oprit la cycling.

Apropierea de acest sport nu a fost facilă de la început, Mihai privind cu reticență această activitate: „ Când am intrat prima dată și am văzut toți oamenii aceștia care pedalează în același ritm, pe acceiași muzică și cu un nene în față, am zis ca nu îmi place deloc”, însă în momentul în care a văzut că prietenii lui petrec momente frumoase împreună, a ales să meargă neștiind că în viitor acest sport i se va potrivi mănușă și că va fi capabil chiar să îi învețe și pe ceilalți cum să îl iubească. Astfel că, de la un reticent în privința sportului și a mersului la orele de cycling, Mihai Băloiu a ajuns să fie un instructor pasionat, gata să împărtășească cu oricine secretele acestui sport.

La fel de importante sunt însă și activitățile în aer liber, care aduc un plus de vitalitate organismului și care pot construi și consolida adevăratele legături de prietenie cu cei dragi. Așa că de cele mai multe ori, o ieșire la alergat face mai mult bine decât o oră petrecută în sala de sport. Nu este și cazul lui Mihai, care iese în aer liber pentru a participa la concursuri de triathlon sau semi-maratoane, mult mai solicitante decât o simplă sesiune de jogging în parc. Nu au fost puține cazurile în care, de dragul sportului și al spiritului de echipă, și-a pus în pericol nu doar timpul liber, ci și sănătatea, alergând mai mult de 20 de kilometri pentru un scop nobil pe o vreme neprilnică: „Am tras de mine cât am putut. Am vrut să renunț de patru, cinci ori, însă suntem un grup de alergători și pentru că eram toți acolo, am zis să nu renunț tocmai eu, pentru că eu sunt cel cu încurajările: << Hai că poți, hai că poți! Trage de tine! >>”, a povestit Mihai Băloiu.

Urmăriți în cele ce urmează un material video semnat Edițiadedimineață.ro.

 

 

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.