2 septembrie 2023, 9:56

Viena, pe primul loc în topul orașelor unde se trăiește cel mai bine. Curios, niciun oraș din Germania în Top 10

Viena, capitala Austriei, este pe primul loc în topul orașelor unde se trăiește cel mai bine la nivel mondial, conform unui raport realizat de Economist Intelligence Unit (EIU). Curios, niciun oraș din Germania, motorul economiei Europei, nu este în top 10.

Indexul Global Liveability Index 2023 a atribuit succesul Vienei „combinației câștigătoare” de stabilitate, cultură și divertisment de calitate, infrastructură fiabilă, educație și servicii de sănătate exemplare, scrie CNBC.

„A ocupat această poziție în mod regulat în ultimii ani. Doar pandemia Covid-19 a determinat orașul să părăsească locul de pe primul loc”, se mai arată în raport. Copenhaga își păstrează, de asemenea, poziția de al doilea cel mai locuibil oraș din lume. În timp ce orașele australiene Sydney și Melbourne au intrat în top cinci.

„Aceste țări și-au văzut scorurile la categoria asistență medicală îmbunătățite față de anul trecut, când erau încă afectate de valurile de Covid, care au tensionat sistemele lor de sănătate”, a declarat firma de cercetare.

Raportul anual a evaluat 172 de orașe în aceste categorii care definesc locuibilitatea: stabilitate, asistență medicală, cultură și mediu, educație și infrastructură.

Indicele a crescut anul trecut pentru a atinge un maxim al ultimilor 15 ani, pe măsură ce lumea și-a revenit după pandemie, a precizat EIU. Scorul mediu al indicelui este acum de 76,2 din 100, în creștere de la 73,2 în urmă cu un an.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol