CITIRE

Vioara Stradivarius, în premieră într-un studio de...

Vioara Stradivarius, în premieră într-un studio de emisie radio

Ediția de azi noapte a Serviciului de noapte a transformat pentru 2 ore studioul de emisie Radio România Actualități în cel mai valoros studio radio din țară. Invitat la emisiunea “Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”,  cunoscutul violonist Alexandru Tomescu a prezentat LIVE în studio vioara Stradivarius Elder Voicu, evaluată la peste 4 milioane de euro.

Vioara este obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur. Călătoria acestui instrument, proprietate a statului român, a început în urmă cu mai bine de 300 de ani, iar pe actul de naștere scrie „1702”.

Celebra vioară, care a colindat întreaga lume – New York, Frankfurt, Stuttgart – aducând fericire în sufletele celor care au ascultat-o, poate fi admirată pe pagina de Facebook Serviciul de noapte cu Maria Țoghină.

Vioara cântată pe scenă se încarcă cu energie

Celebrul violonist Alexandru Tomescu, cel care cântă la vioara Stradivarius, susține că atunci când vioara este cântată pe scenă au loc cele mai importante îmbunătățiri ale sunetului pentru că se încarcă nu doar de energia artiștilor, ci și de cea a publicului din sala de concerte.

La capitolul concertele ultimilor 11 ani, de când Tomescu a câștigat dreptul de a cânta pe acest excepțional instrument, vioara Stradivarius a fost prezentă atât pe scenele din România, cât și pe cele din  straintate.

Turneele Stradivarius au fost o rampa de lansare foarte importantă pentru a aduce vioara in fata unui număr cât mai mare de români. Aceasta a fost una dintre promisiunile pe care mi le-am făcut atunci cand am primit-o: S-o aduc in fata unui număr cât mai mare dintre posesoii săi de drept, pentru că vioara Stradivarius nu este nici a mea, nici a altcuiva, pur si simplu este a statului român, adica a fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre noi este proprietar pe o bucățică microscopică din acest obiect“, a spus Alexandru Tomescu.

Cultura – un produs pe care România nu l-a exploatat suficient

Anca Gheorghe este managerul artistic al lui Alexandru Tomescu și spune că nu este greu să vinzi artă. Cultura este un produs pe care România ar trebui să exploateze mai bine, pentru că există  un public format, care vine către artă, către muzica clasică:

Nu e greu să vinzi arta, în general. La inceput mi s-a părut că este greu să vinzi un astfel de produs, pentru că nu există o piață formată, extinsă. Dar am găsit-o. De o perioadă de timp lucrez cu Alexandru pe proiectul Turneului International Stradivarius și venind din media, am spus: cultura este un produs pe care România nu l-a exploatat până acum la un nivel foarte sus și ar trebui să o faca, spune Anca Gheorghe.

Mandatul cel mai important pe care Alexandru Tomescu și l-a asumat este acela de a crea o Academie de muzică și arte frumoase la Mihăileni, Botoșani, în care tinerii din România și din străinătate să aibă acces le perfecționare și pregătire continuă. După concertele din timpul verii, Alexandru Tomescu va reveni pe scena Sălii de Concerte Radio, cu vioara Stradivarius,  în noua stagiune de toamnă, unde pregătește câteva surprize și premiere pentru publicul meloman, printre care o ofertă camerală.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.